Informatie over het clubgebouw:

Het clubgebouw van Aero Club Fivelingo is een gezellig clubhuis. In de loop van 2018 is het oude houten gebouw gesloopt en vervangen door een moderner gebouw.  

Van ons clubhuis hebben we al veel plezier gehad, zowel  tijdens  warme zonovergoten dagen, als bij heftige regen of koude winterdagen. In de winter kunnen  de leden hier bij een warme kachel gezellig koffiedrinken om op te warmen.

Vliegbrevet:

Deze modelvliegclub doet meer! Zo zijn er ervaren vliegers die u kunnen helpen en adviseren bij de aanschaf van spullen en het bouwen van modelvliegtuigen. Tevens beschikt deze modelvliegclub over vlieginstructeurs die u op een veilige manier leren omgaan en vliegen met een modelvliegtuig en/of -helikopter.Ook voor de multicopter (of drone zoals dit type vaak genoemd wordt) zijn instructeurs aanwezig.

Op de club is altijd wel een modelvliegtuig aanwezig waarmee men even onder begeleiding van een ervaren modelvliegpiloot, kennis kan maken met het vliegen. Ook kan men bij de ACF een modelvliegbrevet  behalen. Hiermee kan men dan ook bij andere modelvliegclubs vliegen.

Onderstaand foto's van ons clubgebouw en het veld


Algemene info:


De club is opgericht in 1978 en telt nu ongeveer 50 leden.

Het hele jaar door wordt er actief gevlogen.

Speciaal op de zaterdag en zondag, maar ook op woensdag- en donderdagmiddag kan het een drukte van belang zijn op het veld. In principe kan er dagelijks worden gevlogen vanaf 10.00u tot zonsondergang.